Tuesday, May 27, 2014

Хранене

                           Правила за натрупване на тегло

Тайната за натрупване на маса е диета която съдържа много белтъци и калории.Както може би знаете по-полезни са 6 малки хранения на ден отколкото 3 огромни поради причината че тялото успявя да смила и да усвой напълно тези по-малки количества храна.Така също ще избегнете разширяването и подуването на стомаха.Ето някои съвета за покачване на килограми.

1.Опитайте се да ядете големи количества храни които съдържат протеин, като пържоли ,печено говеждо ,агнешко, пилешко, риба ,черен дроб, патешко.Наблегнете и на яйцата ,млякото и сиренето и всички млечни продукти.

2.Високоенергиини храни са бананите, печените картофи, супите, пресните плодове, ядки ,зеленчуци като граха и зеления фасул.

3.Млякото е чудесно за натрупване на тегло.Имате нужда поне от 1 литър на ден прясно мляко ,можете да добавяте по 1 водна чаша мляко към всяко ястие за деня също така и към протеиновите добавки.

4.Хляба трябва да е от едрозърнести култури.Белия хляб не се препоръчва.

5.На всеки 3 часа яжте.Имате нужда от постояннен източник на протеини и калории за да натрупате маса.

6.Опитайте се да откажете вредните нависи като пушенето ,пиенето и всякакви видове стимуланти или поне ги намалете.Те ще забавят вашия напредък и ще източат енергията ви.

7.Опитайте се да спите по 8 часа всяка вечер за да улесните възтановителния процес в организма ,а ако не можете опитайте да подремнете следобяд дори и за 30 мин.

8.Постоянството е най-важно ,да знаете каква е целта ви и да не спирате да я преследвате.Не се лъжете че нямате време или сте изморени от работа и пр.Това са само извинения с които лъжете само себе си.

9.Винаги бъдете положителни към тренировките ,към себе си и всичко което правите.Депресията и негативното мислене водят до загуба на апетит и на телесна маса заедно с него.

10.Вземайте пример от хората които ви вдъхновяват ,било световни личности или някой на който подражавате във вашата страна или град.Винаги се интересувайте за това което правите и бъдете гладни за знания в сферата на фитнеса и всичко свързано с него за да имате максимален прогрес.

Никога нищо не идва ей така лесно в живота ни ,трябва да се борим здраво за това което искаме.Никога не се предавайте да преследвате мечтите си без значение дали са свързани с фитнеса или нещо друго и не забравяйте да не позволявате на никой да ви обезсърчи защото по-пътя ще има много такива които няма да вярват във ваз и способностите ви ,но вие няма да се предавате.НАЙ-ВАЖЕН Е КРАИНИЯ РЕЗУЛТАТ.

No comments:

Post a Comment