Tuesday, May 27, 2014

Възтановяване

                                                  Добавки


Има толкова неща които да се кажат за добавките но като за начало ще започна с тези които според мен са най-добри и универсални и нямат абсолютно никакви странични ефекти независимо от това че всеки си е индивидуална личност.

1.Протеин

Протеина на прах е създаден специално за да снабди тялото ни с необходимото количество протеин което по-принцип е трудно да си набавим само от храната.Абсолютно безвреден е ,приемете го като пържоли на прах с невероятен вкус на ванилия ,банан ,ягода ,шоколад и какви ли още не.Количеството протеин се изчислява по 2 грама на килограм тегло.Да речем че вие сте 80кг значи имате нужда от 160гр протеин на ден.Някои хора бъркат добавките с химия но вие не бъдете от тях.юКакто вече споменах в протеина няма нищо вредно ,само хубави неща.

2.Аминокиселини

Аминокиселините участват в процесите на организма ни и всеки един от нас има нужда от тях.Ще спомена 3 основни : 

     (1) Левцин
     (2) Изолевцин
     (3) Валин

Тези 3 аминокиселини се съдържат в повечето продукти които се предлагат на пазара.Те също нямат странични ефекти и помагат за възтановяването на мускулите след тежките физически натоварвания.Съдържат се в множество храни като повечето птичи меса ,боб ,грах ,ядки,млечни продукти идр. но в малки количества за това също както протеина е необходимо да си ги набавяме и във вид на хапчета.

3.Витамини

Витамините както знаете още от малки са задължителни за прием през целия ни жизнен цикъл.Плодове и зеленчуци който не яде...нали я знаете тази песничка ?Сега във всяка аптека има изобилие от витамини и минерали които са на голямо качество и които биха ви снабдили организма с необходимото количество витамини за деня.От вас си зависи кои витамини ще изберете ,ако незнаете се консултирайте с аптекаря който ще ви насочи към подходящите витамини в зависимост от това за какво са ви (тренировки или прости ежедневни нужди).Можете да си вземете и витамин Ц на блистер.

Протеин ,Аминокиселини и Витамини.Всичко това с правилното храненне ,тренировка и възтановяване и резултатите ще дойдат по-бързо отколкото сте очаквали. 
 

No comments:

Post a Comment