Monday, June 16, 2014

Повторения

Честотата на повторения зависи най-вече от това как чувствате мускулите които тренирате.По-принцип е прието да се правят минимум 8 повторения на серия за дадена група като при някои групи може да се стигне до 12 че и повече каkто при тренировката за бицепс или трицепс поради факта че това са малки мускулни групи и им трябват повече повторения за да се напомпат максимално.При големите групи като гърди, гръб, крака правете минимум 6 повторения максималните да са 8.
Да речем имате да тренирате гърди, правете 4 серии с повторения 8, 8, 6, 6 като се стремите да дишате правилно както си му е реда за да вкарате кислород в кръвта която се изпомпва в дадената мускулна група.
Сами трябва да сте си треньори когато става въпрос за повторения, поради факта че само вие усещате колко повторения работят най-добре за вас.
Все пак ще ви предложа един метод на трениране който можете да опитате и кой знае, може да ви се отрази доста добре.

4 серии на група, повторения 8, 8, 6, 6 с пауза между серийте не повече от минута.Това е за големите мускулни групи, а при малките повторенията стигат 12, 12, 10 ,10.Тази система работи много добре при мен надявам се че и при вас ще е така ако сте решили да я пробвате.

No comments:

Post a Comment