Thursday, June 5, 2014

Тренировъчни съвети

Във всеки вид спорт има някои правила които трябва да се спазват ,също така е важно да черпите нови знания и съвети от хората които вече са минали по този път и са постигнали някакъв прогрес в дадената сфера.Ето някои полезни съвети за тези от вас които са се захванали сериозно със фитнеса :

1.Опитайте се да се концентрирате напълно върху всяко упражнение и правилното му изпълнение ,трябва да почувствате как се движи всеки един сантиметър от мускула който тренирате.

2.За нарастването на гърба в широчина се опитайте да разтягате максимално широките гръбни мускули за нарастване на тъй желаната V форма.

3.Използвайте тежест с която можете да боравите.Добавяйте тежести когато можете ,но не за сметка на добрата ви форма и пълноценна тренировка.

4.Старайте се да не пропускате тренировка освен когато сте болен.Небрежните тренировки водят до резултат нула.

5.Намерете си тренировъчен партньор с който тренировките ви ще бъдат по-пълноценни.Ще се учудите колко по добри тренировки ще правите заедно с партньора си отколкото сам поради факта че се надпреварвате с него.

6.Щадете енергията си.Ако искате да постигнете максимален резултат във фитнеса ще трябва да избягвате другите видове спорт за да останете зареден с енергия за залата.Спортуването е удоволствие ,но ако искате добър прогрес ще трябва да се лишите от него за сметка на тялото.

7.Вземайте хранителни добавки ,Витамин Ц 2000мг ,витамин Е 600мг също така и Б комплекс.За разтеж на мускулите ви трябва 2гр протеин на килограм телесно тегло.Ако сте 80кг вие трябва да приемата по 160гр качествен протеин плюс още 20,30гр отгоре допълнително за максимален ефект.

8.Винаги бъдете позитивни и останете заинтересовани и концентрирани върху тренировката си.Много е важно да оставите тревогите си извън залата.Знайте че " Победителя никога не прекъсва а несигурния никога не побеждава".

9.Задайте си целите които искате да постигнете в залата и не позволявайте на нищо и никой да ви попречи да ги постигнете.

10.Имате голяма нужда от сън и почивка когато тренирате под тежък тренировъчен план.Дайте на тялото си 8 часов здрав сън всяка вечер ,ако не успявате да спите по 8 часа вечер се опитайте да дремнете следобяда или след работа за 1 час ,има доста положителен ефект.

Не забравяйте че във фитнеса няма лесно и има един начин да постигнете успех а той е с 90% изпотяване и 10% силно желание.

No comments:

Post a Comment